BEMUTATKOZÁS


Nemzetközi felmérések azt mutatják, hogy a felnőtt lakosság  több mint fele túlsúlyos, és 20-30%- uk elhízott.

A várandós nőknél az elhízás gyakorisága 1,8%-tól 25,3%-ig terjed.  Az anyai elhízás összefüggésbe hozható a várandósság alatti komplikációk megnövekedett kockázatával, sőt a nem elhízott anyákhoz képest magasabb arányú anyai és csecsemőhalandósághoz vezet.  Elhízott nőknél nagyobb a vetélés, a koraszülés és a korai csecsemőhalálozás kockázata.  Az anyai elhízás általánosan megfigyelhető következményei a szülési komplikációk, amik növelik a sürgősségi császármetszés valószínűségét. Az elhízott anyák szülésének további komplikációi közé tartozik a magas vérnyomás és preeklampszia, az óriáscsecsemő kihordása és a terhességi diabétesz.


Egy komplex orvos- és edzőcsapat létrehozásával célunk, hogy a fenti statisztikákat (melyek Magyarországon még rosszabbak) szakszerű edzések és étkezési tanácsokkal csökkentsük. Napi edzéstervet készítünk, melyet oldalunkon megtalálnak  és szeretettel várjuk a kismamákat edzőtermünkben.


drsobelgabor_200Dr. Sobel Gábor

szülész-nőgyógyász szakértő

Jelenleg a SE II.sz. Szülészeti és Nőgyógyászati Klinikán dolgozom szülész-nőgyógyász szakorvos, egyetemi adjunktusként.

Napi szinten sportolok gyermekkorom óta. Sok féle sportot kipróbáltam már, jelenleg Crossfit edzéseket végzek már közel két éve. A sportot fontos szerepet játszik az életemben, számos amatőr versenyen is részt vettem. A munkám rendkívül sok stresszel jár, így ezt én a sport segítségével adom ki magamból.

Edzéseim nagy részét  különböző internetes oldalakról töltöm le és azokat átalakítva hajtom végre. Ezen oldalak egyikén bukkantam rá igen kemény edzéseket végző kismamákra. Magyarországon nem láttam hasonlót. Kiváncsiságom internetes nemzetközi orvosi oldalakra vitt, így egyre többet kezdtem foglalkozni a témával. Az információszerzés közben döbbentem rá a magyarországi helyzetre, és, hogy ezen változtatni kell.

Számos klinikai vizsgálatba kezdtünk, hogy a magyarországi valós helyzetet felmérjük és javítást eszközöljünk ebben a témában. Célom, hogy segítséget nyújtsunk a kismamáknak és javítsuk egészségi állapotukat.

Szülész-nőgyógyászati magánrendelésem az V. kerületben, a Régiposta u. 2 szám alatt, és XII. kerületben, a Fodor u. 71. szám alatt  található. Bővebb információért látogasson el a honlapomra: www.sobel.hu


drmartonosattila_200Dr. Martonos Attila

orvos szakértő

2015 óta dolgozom klinikai orvosként a Semmelweis Egyetem II. sz. Szülészeti és Nőgyógyászati Klinikáján.

Mivel édesanyám már gyermekkorom óta bevezetett az orvoslás rejtélyeibe, számomra sem volt kérdés, hogy orvos leszek. Egyetemi tanulmányaimat a Marosvásárhelyi Orvosi és Gyógyszerészeti Egyetemen, majd a budapesti Semmelweis Egyetemen folytattam. Első pillanattól kifejezetten érdekelt a szülészet-nőgyógyászat, emiatt kutatói munkámat is ebben a témakörben kezdtem el. TDK-kon elkezdett kutatómunkámat PhD keretében folytatom, kutatási területem az innovatív méhnyakrákszűrés és HPV diagnosztika. Eddigi munkáim eredményeit hazai és külföldi konferenciákon is alkalmam volt bemutatni.

Egyaránt fontosnak tartom a szakmai alázatot és a nyitottságot, a legújabb szakmai eredmények, technikák, módszerek ismeretét és alkalmazását, a nemzetközi orvosi innovációk lehetőség szerinti meghonosítását. Egy amerikai szakmai lap fordításán keresztül igyekszem hozzájárulni a legfrissebb nemzetközi terápiás eljárások szélesebb körű elterjedéséhez, nem mellesleg, ezáltal a legújabb szemléletet képviselni pácienseimmel való munkámban is.

Mivel a sport fontos helyet foglal el életemben, nőgyógyászként, különösen a terhesgondozás keretén belül is igyekszem nagy hangsúlyt fektetni az egészséges életmódra és a testmozgásra. Ez a szemlélet vezérel a FITMAMA projektben való együttműködésemben is.

Terhesgondozás mellett általános nőgyógyászati kórképekkel foglalkozom, előnyben részesítem a krónikus kórképek minimálinvazív módszerekkel való kezelését.